ממשלת ישראל לא תעז לתקוף את תשתיות הגרעין של איראן ללא אישור ותמיכה ישירה מנשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ — כך דיווח העיתון Financial Times, בהסתמך על דיפלומטים ישראלים וערבים.
לדבריהם, ישראל תימנע מצעדים צבאיים אם לא תזכה לגיבוי מהבית הלבן, מתוך חשש להרחיק את טראמפ ולאבד את תמיכתו, וכן עקב הערכה שתקיפות חד-צדדיות על איראן ללא מעורבות אמריקאית ישיגו תוצאה מוגבלת בלבד.
בינתיים, טראמפ עצמו מתמקד בפתרונות דיפלומטיים לנושא תוכנית הגרעין של איראן. לפי העיתון, הנשיא האמריקאי אינו נכנע ללחצים מצד ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, אשר דוחף לצעדים תקיפים ונחרצים יותר מצד וושינגטון. מקורות העיתון מסרו כי נתניהו ניסה לשכנע את טראמפ לתמוך בתקיפות צבאיות נגד מתקני הגרעין של איראן עוד לפני כניסתו לתפקיד הנשיא — אך לא הצליח להשיג את התוצאה הרצויה.
עם זאת, מאז כניסתו של טראמפ לתפקיד, הפך נתניהו לתקיף ונועז יותר בזירה המזרח תיכונית, כשהוא פועל נגד לבנון, סוריה ורצועת עזה. אף על פי כן, ממשלת ישראל מודעת לכך שעמדת ממשל טראמפ אינה צפויה, ולכן סבורים הדיפלומטים כי ישראל תפעל בזהירות ותימנע מצעדים חד-צדדיים שעלולים לעורר את זעמו של הבית הלבן.
מוקדם יותר דווח ב-Reuters כי ישראל הציגה לארצות הברית מספר הצעות לתקיפות על תשתיות הגרעין של איראן. ב-17 באפריל דיווח ניו יורק טיימס, בהתבסס על מקורות, שישראל כבר מתכוננת לתקיפה במאי, וסבורה שארצות הברית תמלא תפקיד מפתח בהכנת המבצע ובמתן הגנה מפני תגובה איראנית אפשרית.
מנגד, לפי הדיווח, דונלד טראמפ בחר בנתיב דיפלומטי לפתרון המתיחות עם איראן, ובתחילת אפריל עדכן את ישראל כי לא יתמוך במבצע צבאי שכזה. לפי סוכנות רויטרס, שר החוץ האיראני, עבאס ערקצ’י, ציין במהלך שיחות בין נציגים איראנים ואמריקאים ב-12 באפריל במוסקאט, עומאן, כי טהראן מוכנה לשתף פעולה עם הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית כדי להוכיח את אופייה השליו של תוכנית הגרעין. עם זאת, הדגיש ערקצ’י, שיתוף פעולה כזה יתאפשר רק אם יוסרו הסנקציות על מגזרי הנפט והפיננסים של איראן.