"קודם כל, אני רוצה להביע את הערכתי לצד האמירי על ארגון אסיפת ההשקעות השנתית ברמה כה גבוהה.
אני שמח להיות באיחוד האמירויות הערביות – שותף אמין עבור ארמניה בהשגת התקדמות בתחומי פיתוח בר קיימא וחדשנות, כמו גם במימוש פוטנציאל טכנולוגי ברמה האזורית והבינלאומית כאחד.
אני שותף לחלוטין לחזון שהשקעות ממלאות תפקיד חיוני בטיפול באתגרים גלובליים דחופים כמו שינויי אקלים, עוני ואי שוויון. בסופו של דבר, חיזוק שיתוף הפעולה הבינלאומי חיוני לקידום היציבות הפיננסית העולמית ולהבטחת שוויון הזדמנויות לכל המשקיעים בשוק העולמי.
כולנו יכולים להסכים שהסדר העולמי הנוכחי משתנה בקצב דינמי למדי, ואנחנו חיים בשלב טרנספורמטיבי, ובמובנים מסוימים, בלתי צפוי של ההיסטוריה. נראה שלכל פיסת מידע כיום יש קונוטציה שלילית, התורמת לתחושת חוסר ודאות.
סכסוכים מזוינים, מתחים גיאופוליטיים, משברים, חוסר יציבות כלכלית, איומי אקלים, הפרות זכויות אדם, אי שקט חברתי, עוני ואי שוויון – כל אלה מציבים אתגרים רציניים ליסודות היציבות העולמית.
אסור לנו להתעלם מתפקידה של בינה מלאכותית הצומחת במהירות בעולמנו המודרני. יש לזה חשיבות חיונית לשיפור חייהם של אנשים ובניית חוסן בתגובה לאתגרים מתעוררים. כדי להתמודד עם אתגרים אלה ביעילות, אנו זקוקים למחויבות קולקטיבית – דיאלוג, פתרונות מועילים הדדיים ומשא ומתן. ברצוני לצטט את הנשיא המייסד המנוח של איחוד האמירויות, שייח' זייד בן סולטן אל נהיאן: "אחדות היא הדרך לעוצמה, לכבוד ולטובת הכלל".
בהקשר של שינויים גיאופוליטיים ותיקון הנורמות הקודמות, ארמניה – כמדינה שוחרת שלום, פתוחה ודמוקרטית עם חזון טכנולוגי צופה פני עתיד – בונה מערכת פוליטית מודרנית ותוססת וכלכלה תחרותית. הנכס היקר ביותר שלנו הוא חברה משכילה, חרוצה ושומרת חוק. הממשלה, בתורה, משקיעה בתשתית הדרושה לתמיכה בצמיחה טכנולוגית. אנו מקימים מרכזים ומוקדים טכנולוגיים כמו COAF ו-TUMO מרכזי למידה בטכנולוגיה יצירתית, המתמקדים בפיתוח כישרונות צעירים ובחינוך דור תחרותי.
זה לא סוד שיש רמה גבוהה של עניין בקרב בני הנוער שלנו בטכנולוגיות גבוהות, בינה מלאכותית, רובוטיקה וחדשנות.
אנו מציעים את אחת מסביבות ההשקעה הפתוחות והאטרקטיביות ביותר באזור, הפועלת תחת מדיניות "דלת פתוחה".
באמצעות קידום הדמוקרטיה, אנו מחזקים ללא הרף סביבה כלכלית הוגנת ותחרותית, שלטון החוק ומערכת משפט עצמאית – גורמים התורמים ישירות לאקלים השקעות אמין, מוגן ומתפתח.
הרפורמות העמוקות והמקיפות שמיישמה הממשלה בסביבה העסקית יוצרות תנאים נוחים למשיכת השקעות זרות.
ארמניה מספקת ערבויות משפטיות למשקיעים זרים, לרבות הגנה על רכוש, תנועה חופשית של הון ומערכת מס שקופה.
בשנים האחרונות, ארמניה השיגה דירוגים גבוהים במדדים בינלאומיים, כמו דמוקרטיה, הגנה על זכויות אדם, מאבק בשחיתות, חופש כלכלי וסביבת עסקים והשקעות ליברלית. לארמניה יש הסכמי הגנה דו-צדדיים על השקעות עם יותר מ-40 מדינות, כולל איחוד האמירויות הערביות.
ארמניה מציעה מספר אזורים כלכליים חופשיים המספקים תנאים נוחים למשקיעים זרים. אזורים אלה מציעים הטבות מס, נהלי מכס מפושטים וגישה לשווקים אזוריים.
המשלחת שלי כאן עם פרויקטי השקעה קונקרטיים, שעמיתיי יציגו בפניכם. אנו מוכנים למשא ומתן מעשי, יצירת מיזמים משותפים, והחלפת ניסיון וטכנולוגיות.
יחד עם זאת, חשוב לי לנצל את ההזדמנות כדי ליידע את השותפים שלנו על האתגרים הקיימים באזור דרום הקווקז.
נורמליזציה של היחסים עם מדינות שכנות היא אחד מהעדיפויות העיקריות של הרפובליקה של ארמניה.
ארצנו נותרה מחויבת לאג'נדה של השלום, שמרכיב מהותי בה הוא פרויקט "צומת השלום" המוצע על ידי ממשלת ארמניה, המשמש כלי לכינון שלום באזור ולקידום קשרים כלכליים. יוזמה זו מציעה הזדמנות ייחודית ליציבות אזורית, פיתוח כלכלי והשקת מסדרונות סחר בינלאומיים.
הרעיון המרכזי של הפרויקט הוא פיתוח נתיבי תקשורת – כבישים, מסילות ברזל, צינורות, כבלי תקשורת וקווי חשמל – באמצעות תיקון, בנייה ותפעול, שבסופו של דבר יוצרים הזדמנויות למגע בין אנשים, המהווה מרכיב מרכזי בשלום.
ביטול החסימה של כל התשתיות האזוריות בדרום הקווקז – המבוסס על עקרונות של ריבונות, שלמות טריטוריאלית, שוויון והדדיות – תיצור הזדמנויות יוצאות דופן לתנועת סחורות ואנשים.
אני בטוח שלשלום באזור אין אלטרנטיבה. יתרה מכך, דרום הקווקז צריך להפוך לאזור ללא גבולות סגורים, מה שבתורו יתרום להעמקת שיתוף הפעולה הכלכלי, הפעלת קשרים בין אנשים וצמיחה כלכלית בת-קיימא הכוללת של האזור כולו".